Luft til luft varmepumpe i privat sommerhus

John Mortensen har haft sommerhuset på Mols i over 30 år, og han har været meget tilfreds med hans Morsø brændeovnen, som indtil nu har varmet hele huset på 110 m2 op.

”Efter vi flyttede fra sommerhuset for kun at bruge det i weekenderne og ferien, var det tit et koldt hus, vi kom til. Og det var min kone og datter på 2år ikke glade for. Så jeg ville gerne finde en løsning på, at gøre sommerhuset mere attraktiv og nemt at varme op, også i forvejen,” fortæller John Mortensen.

John havde allerede fået Følle El Service til at sætte en Panasonic varmepumpe AE9 op i hans helårs huset i 2015. Allerede den gang var han meget tilfreds med hele processen alt lige fra kommunikationen og sagsbehandlingen til prisen. Derfor var det helt naturligt for John, at ringe til varmepumpemontøren Mads fra Følle EL-Service A/S igen, og høre om mulighederne for en varmepumpe i sommerhuset.

Varmepumpe Djursland med montering

At vælge den rigtige varmepumpe 

Denne gang skulle det være en varmepumpe med Wifi (imod Panasonic varmepumpen med SMS modul), da man som John fortæller:  ”Man skal selv huske, at sætte penge på SIM kortet til SMS modulet, og det kunne vi godt glemme nogle gange”.

Valget faldt derfor på en Mitsubishi Hero varmepumpe, da John’s kone Maren gerne vil have noget andet end en hvid varmepumpe.

Sort vil virke for massivt i vores stue, men jeg blev glad, da jeg hørte at Mitsubishi Hero fandtes i rød, min ynglings farve” siger Maren og fortsætter: ”Nu virker det næsten som kunst at have varmepumpen hængende i stuen.

John tilføjer ”Jeg er imponeret over Wifi styringen, hvor man kan bruge alle funktioner via mobilen, i modsætning til Simkort løsningen, hvor der kun er varme eller køling med store temperatur intervaller tilgængeligt. Varmepumpemontøren installerede den klar til brug på min mobiltelefon, så jeg ikke selv skulle bøvle med det. Wifi modulet er lidt dyrere, men man er fri for udgiften og bøvlet med at huske at fylde taletid på. Klart at foretrække!

John og Maren fik Mitsubishi varmepumpen 4-5 år efter de fik Panasonic varmepumpen i deres helårshus, og en af de ting, hvor man tydeligt mærker udviklingen, udover højere effektivitet, er på støjniveauet.

”Det er betydeligt lavere, især på udedelen,” fortæller Maren.

Fordelen ved en varmepumpe er, at den kan give varme om vinteren, og at den kan køle huset ned om sommeren. Det var især interessant for John, som ikke kan holde de ”varme” danske sommerdage ud.

Min indre termostat er bygget til at trives ved minus grader ” siger en smilende John. Så Mitsubishi Heroen blev flittigt brugt i sommerheden 2018.

Når John og Maren skal bruge en elektriker igen, er de enige i, at det bliver Følle El-Service.

Følle EL-Service gjorde det nemt for os, vi skulle ikke engang gøre rent efter, at varmepumpe montøren Martin havde været her. Derudover informerede Mads os om muligheden for energi tilskud til opsætningen af varmepumpen. Faktisk klarede Mads hele ansøgningen for os, da det kan være en af de ting, der kan virke uoverskueligt. ”

Hos Følle El-Service i Rønde på Djursland er vi professionelle el-installatører, der står vi klar med rådgivning, levering og montering af din nye varmepumpe på hele Djursland. 

Vi dækker stort set hele Djursland – fra Rønde (hvor vi bor) til Hornslet, Ryomgård, Kolind og Hadsten. Kontakt os ved spørgsmål eller for et uforpligtende tilbud på varmepumper på ☎️86 37 20 00 eller mf@folle-el.dk.

varmepumpe håndværkerfradrag Rønde

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

9 + 12 =

Find os

Lerbakken 23
8410 Rønde
Tlf.: 86 37 20 00
Mail: mf@folle-el.dk