Beskyt dit hjem, virksomhed eller landbrug med transientbeskyttelse

Mens nogle elsker torden og lyn, og andre hader det, så kan de flotte naturfænomener desværre have store økonomiske omkostninger. Hvis et lyn slår ned, kan de elektroniske systemer og el-installationer gå ud – eller endnu værre – forårsage brand.

Derfor ved vi, hvor vigtigt det er med transientbeskyttelse. Som elektriker i Rønde nær Djursland, så kan du trygt ringe til os ☎ 86 37 20 00. Vi har stor erfaring med transientbeskyttelse både til privat hjem, men også erhverv og produktionsvirksomheder samt landbrug, hvor det faktisk er lovpligtigt at få installeret transientbeskyttelse.

Hvorfor transientbeskyttelse?

Hvorfor skal og bør man få installeret transientbeskyttelse? Kort fortalt så er transientbeskyttelse til, for at beskytte elektriske systemer / el-installationer. Det kan ikke forhindre et lynnedslag – men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektronik i udstyr
  • Systemnedbrud
  • Driftstop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Som din autoriserede el-installatør i Rønde så ved vi, at ved at installere transientbeskyttelse i el-installationen, kan man sikre sig mod de voldsomme kræfter, der er i både indirekte og direkte lynnedslag. Der er faktisk større risiko for at blive påvirket af indirekte lyn fremfor et direkte lynnedslag. Det betyder at et lyn, der slår ned 1-2 km væk faktisk kan ødelægge alt elektronik og alle maskiner i både hjemmet og i virksomheden.

Uden transientbeskyttelse vil der opstå en overspænding i installationen, der beskadiger de elektriske systemer / installationer, hvis den overstiger systemets impulsholdespænding.

Ved at anvende transientbeskyttelse begrænses overspændingen, da overspændingstransienter afledes sikkert og derved sikres installationerne, så man undgår ødelæggelse og brand.

Transientbeskyttelse sikrer også mod overspænding som følge af arbejde på elnettet.

Derfor er det en god ide at få kigget sine nuværende el-installationer igennem ved et el-eftersyn og få udbedret eventuelle fejl eller mangler. Kontakt os på ☎ 86 37 20 00. Skulle uheldet være ude, så har vi 24 timers døgnvagt, og du er altid velkommen til at ringe til os.

De gældende el-regler

Hos Følle El i Rønde, sørger vi altid for at være helt opdateret inden for el-branchen. Vi er en del af TS-gruppen, som er et landsdækkende netværk af el-installatører. Det er vores job at informere vores kunder og samarbejdspartnere omkring nye retningslinjer og regler. Ifølge de nye el-regler fra 2019, er der krav om, at der skal installeres transientbeskyttelse til beskyttelse af:

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer
Transientbeskyttelse rønde
transientbeskyttelse-i-hjemmet-roende

Sikre dine el-installationer i hjemmet med transientbeskyttelse

Der er store kræfter på spil når et lyn slår ned, især for elektroniske enheder og el-installationer. Der findes faktisk en løsning, så man slipper for frygten – Transientbeskyttelse. Vi har stor erfaring med transientbeskyttelse i private hjem og kører til hele Djursland, Hornslet og Mols– ring til os på ☎ 86 37 20 00, så tager vi en uforpligtende snak.

I dag findes der forskellige løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Det kommer meget an på, hvilken type el-tavle du har i hjemmet. Enten har man et ældre HFI-relæ eller det nyere HPFI-relæ. De fleste hjem har dog kun et HFI/HPFI relæ – og det gør faktisk at chancen for overspænding er 25 % større.

Derfor er det vigtigt at få lavet et el-eftersyn af din autoriseret el-installatør, for at gå gennemgået dine el-installationer – du er altid velkommen til at kontakte os på ☎ 86 37 20 00.

Der kom nemlig i 2019 en ny el-lov, hvor det netop er et krav at man får transientbeskyttelse, dog ikke i private hjem, men det anbefales.

I dag er vores hjem bygget op med el-installationer og en del elektriske enheder, som vi er afhængige af fungerer. Der er ikke noget mere ubehageligt, end når det lyner, og man sidder og frygter for ens TV eller fryser. Eller når man er ude og rejse og ikke ved om et lyn er slået ned i nærheden. Samtidig er der mange intelligente løsninger som fx. belysning, tyveri og alarmsystemer samt varmestyring, som er afhængig af at kunne køre uden nedbrud.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene, mangler du transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af el-tavler? Så kontakt os ☎ 86 37 20 00– vi står altid klar med rådgivning – installation og efterfølgende service.

Få transientbeskyttelse i din virksomhed og undgå nedbrud

Din virksomhed kan pludselig være sårbar, hvis el-installationerne bliver ramt at lynnedslag og ikke er beskyttet mod overspænding med transientbeskyttelse. Overspænding fra lynnedslag kan ødelægge alt elektronisk udstyr og el-installationer som kan give permanente forringelser ved nedbrud og mistet data. Følle El i Rønde på Djursland har stor erfaring med transientbeskyttelse i virksomheder og i erhvervslivet – vi rådgiver, laver installationen og servicerer efterfølgende – du kan trygt ringe til os ☎86 37 20 00.

Der kan være direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr, hvilket kan give din virksomhed økonomiske omkostninger ved nedbrud, produktionsstop og datatab.

Et lynnedslag kan medføre skader på følsomt elektrisk udstyr helt op til 2 km fra nedslagsstedet.

Transient-virksomhed-Roende

Som elektriker i Rønde på Djursland har vi stor erfaring i at hjælpe virksomheder, produktioner, industrien og serviceområderne med transientbeskyttelse. Så er du i tvivl om din virksomhed eller serviceområde har transientbeskyttelse? Kontakt os ☎ 86 37 20 00 vi er autoriseret el-installatør og har mange års erfaring.

I 2019 kom der nye el-regler på, hvori det er et krav for virksomhederne at få installeret transientbeskyttelse – derfor er det vigtig at få tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.

Vi hjælper med rådgivning, installation og service.

Landbrug-transientbeskyttelse

Beskyt dit landbrug med transientbeskyttelse

Elektronik i landbruget er blevet stor del af den daglige drift. Desværre er hyppigheden af tordenvejr og lynnedslag også steget markant gennem de seneste år – slår et lyn ned skaber det overspændingsskader og driftstop.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er en ting man ikke ønsker i sit landbrug. Det er vigtig at man kan sikre at det hele kører og der ikke kommer nedbrud i systemerne grundet lynnedslag. Især, hvis det sker om natten eller på tidspunkter, hvor man er væk og er afhængig af automationen som el-installationer giver i landbruget – kontakt os på ☎86 37 20 00, hvis du skal have transientbeskyttelse.

Transienter (overspænding på el-nettet) kan på splitsekunder ødelægge alt elektronisk udstyr og maskiner, som kan give nedbrud og forringelser med store økonomiske konsekvenser for enhver produktion og mistet opsamlet data.

Det kan være nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, fodreautomater, malkeanlæg, svagstrømsanlæg, signal- og datatransmissioner.

Det er vigtigt at tjekke op med ens forsikringsselskab – for efter de nye el-regler fra 2019, så er det et krav at man får installeret transientbeskyttelse i landbruget. Vi har mange års erfaring indenfor transientbeskyttelse i landbruget.

Kontakt os i dag på ☎ 86 37 20 00– vi står for rådgivning, installation og service i Rønde, Djursland og Mols.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

7 + 11 =

Find os

Lerbakken 23
8410 Rønde
Tlf.: 86 37 20 00
Mail: mf@folle-el.dk