Solceller til private og erhverv

Solceller er en god investering, både til private, erhverv og industri. Du kan opnå store besparelser på elregningen og samtidig er det en miljøvenlig energikilde. Vi monterer og leverer solceller i Rønde, Ryomgård, Mols.

Solceller i Rønde, Ryomgård og Mols

Solceller er stadig en god investering, både til private, erhverv og industri. Du kan opnå store besparelser på elregningen og samtidig er det et miljøbevidst og bæredygtigt tiltag. Vi monterer og leverer solceller i Rønde, Ryomgård, Mols.

Hos Følle El-service A/S får du kompetent rådgivning om solcelleanlæg, samt autoriseret montering og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder prisstærke løsninger. Vi holder til i Rønde, men kører i og omkring Ryomgård og Hornslet på Djursland.

Kontakt os på 📞 86 37 20 00 eller send os en e-mail på 📧 mf@folle-el.dk, vi svarer på alle dine spørgsmål vedrørende valg, opsætning og generelt omkring solceller. Vi giver dig også gerne et uforpligtende tilbud på solceller med montering.

Hvad er solceller?

Du har muligvis set dem før, solcellepaneler på taget af et hus eller ude på en mark. Et solcelleanlæg er bygget op af mindre enheder kaldet solceller og de størstedelen af solceller er lavet af silicium. Silicium er et halvledende stof, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå den ene vej. Silicium er faktisk det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor i hver deres lag – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Der dannes et elektrisk felt mellem de to lag, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negativ og positiv ladninger på hver deres lag.

Sådan virker solceller

Når en foton fra solens stråler rammer siliciumcellerne i panelet, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. I det øverste lag på solcellens forside er der et tyndt metalark, her bliver de frie elektroner opsamlet af et elektrisk ledende gitter.

Resultatet er en forskel i spænding mellem for- og bagsiden og der dannes derved jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges som f.eks. el i et hus, omdannes jævnstrømmen til vekselstrøm gennem en inverter.

Solcelleanlæg i Rønde, Ryomgård, Mols

Et solcelleanlæg er sat sammen af en eller flere rækker af solpaneler og de paneler er så en samling af solceller. Jo flere paneler der er, jo mere strøm genereres der. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg er, at et solcelleanlægget generer elektricitet og mens et solfangeranlæg generer varme.

Der er som sådan ingen begrænsninger for, hvor stort et solcelleanlæg må være eller hvor mange solceller, der kan installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger jo større det skal være.

Du kan vælge at få et batteri koblet til anlægget, så du kan lagre strømmen anlægget producere til senere brug.

Skal du have et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed i Rønde, Ryomgård, Mols? Vi står klar på 📞 86 37 20 00 eller send os en e-mail på 📧 mf@folle-el.dk.

Solceller Rønde, Ryomgård, Mols

Om det er et anlæg placeret på et tag eller på et stativ, er det vigtigt at de er placeret rigtig – de må helst ikke være skygget til i dagstimerne. Du får mest effektivitet ud af anlægget, hvis solcellerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest gunstige.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Sådan fungerer et solcelleanlæg

Herunder ser du hvad de forskellige delementer i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de varetager.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En fordel ved et solcelleanlæg er, at det er en grøn energikilde. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk.

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer, er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i de timer, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et solcelleanlæg m. batteri.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørke måneder. Anlægget har dog størst effektivitet i de solrige sommermåneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller, typisk 30 år.

✔ I modsætning til andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk slet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og dermed værdien af det.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en større investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du som min. afsætte 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde på det tidspunkt.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det æstetiske at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten.

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på solceller

Prisen på solceller og et solcelleanlæg?

Der er en del faktorer, der spiller ind, når det kommer til prisen på et solcelleanlæg, men prisen fastsættes som regel på baggrund af størrelsen af anlægget, som skal installeres, dets effektivitet og hvilken type det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange personer, der skal bruge det. Gennemsnittet ligger på ca. 70.000-100.000 kr.

Et solcelleanlæg betaler typisk sig selv hjem i løbet af 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig med hos Følle El-service A/S – kontakt os i dag på 📞 86 37 20 00 eller 📧 mf@folle-el.dk og vi giver gerne et bud på en optimal løsning til din bolig og/eller erhverv samt et overslag på en pris.

Tilskud til solceller og solcelleanlæg

Når du vælger os som din partner til dit grønne tiltag, kan du opnå tilskud til et solcelleanlæg i form af håndværkerfradrag på monteringen af solcelleanlægget. Du kan læse meget mere om håndværkerfradraget her på vores side.

Prisberegner af solceller

Prisberegner

I prisberegneren finder du informationer om solceller og anlæg. I prisberegneren kan du få et overblik over alle økonomiske aspekter, der kan forekomme og er, ved at investere i et solcelleanlæg. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål og uddybelse. Du finder prisberegneren lige her (åbner i en ny fane).

Solcelleanlæg med batteri

Solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger at få et solcelleanlæg med batteri, kan du lagre den strøm, der bliver produceret til brug senere. Når batteriet er ladet op, sendes den overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer strøm til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et solcelleanlæg med batteri?

Et solcelleanlæg med batteri oplagrer som sagt den strøm du ikke bruger i løbet af dagen og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket kan gøre dig mere selvforsynende.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et solcelleanlægget prioritere strømmen som fortalt herunder:

 • som det første bliver husets eget forbrug dækket
 • derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • når batteriet er ladet op, sendes og sælges det overskydende strøm til elnettet

Om aftenen og natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes strøm automatisk fra elnettet.

I vores prisberegner foroven, kan du beregne, hvor stort dit anlæg skal være for at det passer din og din families behov. Vil du gerne høre om dine muligheder for et solcelleanlæg med batteri, kontakt os på 📞 86 37 20 00 eller 📧 mf@folle-el.dk  – vi vender straks tilbage og ser frem til at høre fra dig.

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelse og effektivitet på solcelleanlægget med batteri

Et hybrid solcelleanlæg, der producerer ca. 75% af elforbruget på årsplan, er det mest økonomiske valg, langsigtet. Et anlæg uden batteri, kan som regel kun producere halvdelen af elforbruget. Størrelsen vil afhænge af husstandens behov, forbrug og mulighederne for opsætning. Man siger at en familie på 4 bruger mellem 4-5 kW i døgnet og det svarer til et anlæg på omkring 30-40 m2.

Vi er din lokale solcelle ekspert i Rønde

Vores eksperter står parate til at hjælpe dig fra start til slut med dit solcelleprojekt. Hos os får du udelukkende kvalitetsmaterialer og professionel service, ligesom vi altid har konkurrencedygtige priser.

Du er velkommen til at tage en snak med en af vores kompetente solcelleeksperter og vi giver gerne et uforpligtende tilbud.

Har du spørgsmål eller brug for yderligere hjælp til solceller, kan vi kontaktes på 📞 86 37 20 00 eller 📧 mf@folle-el.dk . Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt!

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

6 + 6 =

 

Find os

Lerbakken 23
8410 Rønde
Tlf.: 86 37 20 00
Mail: mf@folle-el.dk